Dave Nicholls One day
One Day är nog en sådan bok som knappt behöver någon närmare presentation, då den har varit väldigt omtalad och omtyckt. Däremot så måste jag bekänna mig som en motvallskärring för jag tycker verkligen inte om den här boken. Karaktärerna är alldeles för stereotypa för att de ska vara intressanta och det finns ingenting hos dem som gör att jag vill uppbringa minsta intresse för att vilja läsa vidare och se hur berättelsen utvecklar sig. Inte ens den så kallade dramatiska vändningen känns speciellt oväntad. Tillslut kändes det hela bara alltför utstuderat för att det skulle vara engagerande.

Andra som har läst One day är bland annat Bokomaten, Enligt OCalliope Books

Caroline J. Jensen Fru Bengtssons andliga uppvaknande
Fru Bengtsson dör en dag och detta gör att hon börjar fundera på meningen med livet och då främst i den betydelsen om gud existerar. För att komma fram till om hon tror på gud eller inte, tar hon hjälp av den teologistuderande grannen, Rakel, som lägligt har blivit besatt av någon som hellre ser att Fru Bengtsson avsäger sin tro på gud helt och hållet.
Detta är en rolig bok som gott visar på det bisarra med att blint följa skrifter, oavsett om det gäller att tro eller att avsäga sig det som står där. Språket är rappt och finurligt och berättelsen bär på en alldeles egen logik.

Andra som har läst Fru Bengtsson är Kristina Simars bokblogg, Med näsan i en bok

Dawn French A Tiny Bit Marvellous
A Tiny Bit Marvellous är Dawn French första skönlitterära bok och i denna får vi följa en familj under deras kamp som kallas vardag. Boken är skriven i dagboksform och vi får främst följa mamma, Mo, dottern Dora  och sonen Peter/Oscar. Pappan dyker upp mot slutet i boken men han figurerar genom hela boken i de andras dagboksanteckningar. Jag gillar greppet med dagboksanteckningarna, dels slängs vi snabbt in i berättelsen, det är här och nu det händer samt att det är ett bra sätt att visa på hur de andra tänker vid samma tillfällen.

Fru E har skrivit om ATBM på sin bokblogg.

Erland Loe Stilla dagar i Mixing Part
Erland Loe brukar alltid vara underhållande men efter ett uppehålla från hans böcker blev jag efter A Fraction of the Webs inspirerande inlägg sugen på att läsa Loe igen. Stilla dagar Mixin Part är verkligen underhållande på bästa Loe vis, med snabba och knasiga dialoger. Huvudpersonerna, herr och fru Telemann, en som älskar Tyskland och en som bara ser kopplingar till kriget, är bisarra och väldigt underhållande.

Annonser