Titel: Ursäkta men din själ dog nyss
Författare: Danny Wattin
Utgivningsår: 2009

I en värld där kändiskulturen har genomsyrat hela samhället till den grad att allt värderas utifrån vilken kändis egenskap som man kan anamma sig. Allt från vilka kändisträdgårdstomtar som står i trädgården eller vilken kändis som man ska ta generna från när det blir dags att beställa barn. Här där Angelinorna tränar daglig catwalk-gång och där Maradona Larsson och Maradona Eriksson till sitt förtret inte lyckas få någon av Angelinornas uppmärksamhet trots sitt bolltrollande. Här är det verkligen inte till ens fördel att ha fått gener från Albert Einstein, som bokens huvudperson Benjamin Albert Bonkenstein har fått.

Benjamin lever i Paradize tillsammans med andra så kallade förbättrade människor. Där dessa förbättrade kvinnor inte själva längre kan föda barn, då deras bäcken är alldeles för små. Istället anställs surrogatmödrar bland de icke-förbättrade som bär och föder barnen. Jakten på den ultimata ytan, har även lett till att mindre önskvärda genetiska experiment har kommit till och dessa människor lever i gettot. Benjamin har arbetat i köket på You Clones, gettots mest framgångsrika restaurang och har flera vänner bland mutanterna. En dag springer den genetiskt överlägsna Julia mer eller mindre på Benjamin och en helt annan värld och framtid väntar dem båda.

Danny Wattin har skrivit en berättelse som tagit avstamp ur vår jakt (besatthet) efter yta och status. Han tar små symptom från vårt samhälle, skruvar till dem ett par varv och skapar en framtidsdystopi som är riktigt underhållande och läsvärd.

Annonser