En avi låg så fint och väntade i postlådan vid hemkomsten, så det var bara att vända i dörren och trotsa regnvädret och hämta ut ett fint grönt paket. Nyfiken som jag är så kunde jag givetvis inte vänta ända till julafton med att öppna det.

Inuti låg flera fina överraskningar och det doftade mycket lovande. Min hemliga brevvän hade även författat ett brev som jag först ögnade igenom för att se om jag skulle våga läsa det innan jag öppnade paketen men inget avslöjades där som jag inte redan luktat mig till.

Det som doftade så ljuvlig var hembakade saffransskorpor. Tyvärr hade postgången varit lite hård mot dessa sköra ting men även smulorna var fantastiskt goda. Så det mumsades gott när korten skulle tas på presenterna.Till skorporna följde även ett paket med fyra små marmeladburkar. Jag gillar verkligen marmelad och dessa små burkar är bara så söta. I det hemgjorda (?) pappershjärtat låg punchpraliner som ska ätas med andakt och kanske hjälpa till att hålla nerverna i styr inför den spännande läsningen som utlovas. Ett svart te smaksatt med lingon och rostade granatäpplekärnor följde även med. Det provades på en gång och var riktigt gott. Det här var verkligen ett innehåll helt i mitt tycke, saker som kan inmundigas är det bästa. Speciellt när det handlar om saffran, punch och te.

I det fina paketet som noga studeras innan det öppnades, på grund av den annorlunda inslagningstekniken, innehöll lovande läsning. Tydligen delar min hemlige bokvän intresset för dystopier, så Kazuo Ishiorus Never Let Me Go blev ett fint bidrag till samlingen. Har sett filmen och grät floder. Den berörde djup och var både vacker och sorglig på samma gång, så jag kanske inte ska läsa boken på tunnelbanan på väg till jobbet. Den andra boken (Ray Bradbury Something Wicked This Way Comes) som av min bokvän beskrivs även den som vacker och en sådan historia vill jag ju bara läsa.

Så ett stort tack till dig som förgyllde min dag och som har gett mig nya böcker att läsa och massor av gott att mumsa på. Jag fick vissa ledtrådar så nu ska jag agera Sherlock Holmes och se om jag kan luska ut vem du är. Må så gott!

 

Annonser