Titel: Train Man Densha Otoko
Författare: Hidenori Hara
Utgivningsår: 2006

Nästa serie ut efter Yotsuba&! i den här lilla sviten om serier som får mig att le är Densha Otoko eller Train Man som den engelska titel lyder. Det ryktas om att denna ska vara baserad på en verklig händelse men det har i mitt tycke ingen större betydelse för historien i stort för denna står gott på sina egna ben.

Berättelsen tar sin början i att på pendelåget hem så sitter huvudpersonen Train Man brevid en söt tjej som kommer få smeknamnet Hermes. På stiger även ett full man som börjar trakassera kvinnorna i vagnen och Train Man tar tillslut mod till sig och säger åt mannen att lämna dem ifred. Senare kommer även konduktören och tar hand om den berusade mannen och kvinnorna inklusive Hermes vill tacka Train Man och ber om hans kontaktuppgifter. Ett par dagar senare kommer ett paket från Hermes och Train Man har under hela tiden berättat om detta på det nätforum där han spenderar all sin fritid och blir peppad av de övriga medlemmarna att ringa henne och tacka för presenten.

Detta är en så söt historia om att vara blyg men ändå våga chansa och satsa på sådant som man inbillat ligger bortanför sin nivå. Men även om vikten av kamratskap som hejar och peppar Train Man och under hela vägen, från första mötet, till första samtalet och sedan daten, så får han uppmuntrande hejarop från de virtuella vännerna som han har. Fler och fler blir engagerade i hans historia och det är svårt att inte bli rörd av hans förvandling från blyg otaku till den unga man som går på date med den snygga tjejen.

 

 

Annonser