Titel: Mrs. Dalloway
Författare: Virginia Woolf
Utgivningsår: 1925

Mrs. Dalloway said she would buy the flowers herself.

På väg till blomsterhandeln avlöser minnena varandra och blandas upp med intryck och funderingar kring omgivningen och dagens händelser.

Runt om Mrs. Dalloway finns även flera personer i hennes närhet som flyter in och ut i hennes liv och tillika berättelsen. Även människor som inte har någon direkt koppling till Clarissa dyker upp och med dessa visar Woolf på ett ypperligt sätt hur skilda våra liv än kan tyckas vara så kan de knytas samman genom att vi lever i samma stad.

Det här är en sak som jag verkligen uppskattar med berättelsen. Det är så fascinerande med alla dessa liv som pågår runt om oss som vi är omedvetna om och hur pass nära de ändå kan komma våra egna liv genom rena tillfälligheter.

Mrs. Dalloway är en tunn bok med sina 172 sidor, men den kräver sin koncentration då berättelsen pendlar från dåtid till nutid i tvära kast. Det är ingen svår bok, istället är det väldigt fascinerande att få ta del av allt det som pågår runtom om efter det att Mrs. Dalloway bestämde sig för att själv gå och handla blommorna.

Annonser