Ordinary Victories

Titel: Ordinary Victories
Författare: Manu Larcenet
Utgivningsår: 2005

Marc har flytt ut på landet. Långt bort från sitt tidigare arbete som krigsfotograf och långt bort från stadens myllrande liv. Det enda sällskap han har är sina egna tankar som han efter flera år i terapi fortfarande inte har fått någon ordning på, samt sin katt som springer på egna äventyr.

Livet på landet blir inte så enkelt som Marc hoppats och snart sker två avgörande händelser som kommer att förändra det till synes enkla livet på landet och tvinga Marc att ta del av livet som pågår runt om Marc.

Ordinary Victories är tecknad i en klassisk europeisk stil, alla som någon gång har läst Franquin eller Hergé kommer nog att känna igen sig men där försvinner också likheterna. Där både Spirou och Tintin-albumen är rena äventyrs/underhållningsserier, så är det ganska tunga ämnen som avhandlas i Ordinary Victories. En karriär som har gått i stå, svårigheter att välja vilken väg som ska vandras, dödsfall och sjukdomar tillhör alla de vardagliga vägväl som ändå kräver aktiva val, små vardagliga segrar.

Den enda nackdel som det här albumet har är att den inte är avslutad, något som jag missade när jag lånade hem den.  Ordinary Victories, What is Precious heter den andra och avslutande delen och jag vill definitivt läsa den för Marcs liv med brist på storslagna äventyr är ändå en riktigt trevlig bekantskap.

Ordinary Victories - tecknarstil

Annonser