The Wicked + The Divine

Titel: The Wicked + The Divine; The Faust Act
Författare: Kieron Gillen & Jamie McKelvie
Utgivningsår: 2014

Med risk för att nu framstå som väldigt ytlig så måste jag bara få börja med att säga att jag tycker att The Wicked + The Divine The Faust Act, är så himla snygg. Omslaget skriker för det första Image Comics, som i mina ögon har blivit det absolut mest intressanta serieförlaget, och för det andra så sammanfattar det även Gillen och McKelvies stil på ett ypperligt sätt. Rent, avskalat och stilfullt men låt er inte luras att tro att detta är serievärldens svar på ljust & fräscht, för det blir rätt blodigt emellanåt. Vi har ju trots allt ännu en gång Lucifer, nu i form av androgyna Luci, i huvudrollen. Denna gången anklagad för att mördat två krypskyttar genom att med att ha knäppt med fingrarna orsakat att deras huvuden bokstavligen exploderade.

Luci

Att explodera huvuden är att gå för långt men att förvrida huvuden tillhör definitivt uppdraget för de 12 gudar som vart nittionde år återföds som människor. I en tid som är besatt av celebriteter så blir dessa gudar superkändisar och då Gillen och McKelvie är musiknördar*, så blir de 12 superkända popstjärnor.

*De har tidigare skrivit Phonogram, som även den rör sig kring temat att musik är magi i praktiken, även om den mer är inriktad mot britpop.

Laura är ett hängivet men inte godtroget fan och under en konsert med Amaterasu, så är hon den som håller ut längst, det vill säga hon är den sista att tuppa av något som Luci imponeras av och låter Laura få följa med och möta Amaterasu, som enligt Luci adresserar de icketroende. Det vill säga håller en intervju med den luttrade och mycket skeptiska musikjournalisten, Cassandra. Laura och Cassandra blir sedan det lite omaka paret i att försöka rentvå Luci från den ganska påtagliga anklagelsen att det återigen var hennes knäppande med fingrarna som tog död på ännu en man.

LauraThe Wicked + The Divine The Faust Act är ett mycket bra album,även om jag tror och hoppas att det kommer att bli ännu bättre i nästa del; som på ett skickligt och kärleksfullt sätt behandlar ämnen som musik, magi, liv, död, uppoffring och kreativitet. På Comics Alliance sida finns det smakprov som Gillen och McKelvie saluförde WicDiv med och alla som efter en konsert eller en rikigt bra låt kan känna igen känslan i Lauras glittrande ögon kommer förmodligen att uppskatta The Wicked + The Divine. Personligen tycker jag att de sätter tonen på ett bra sätt genom att inleda albumet bland annat med detta citatet:

BOOM, BOOM, BOOM, BOOM,

Vengaboys ”Boom, Boom, Boom, Boom!!, The Party Album

Annonser