The Wicked + The Divine

Titel: The Wicked + The Divine; Fandemonium
Författare: Kieron Gillen & Jamie McKelvie
Utgivningsår: 2015

Instagramuppdateringen efter att ha läst The Wicked + The Divine Fandemonium, såg ut så här, lika delar ångest som hänförelse. För det är så bra samtidigt som det är så hemskt på så många sätt som jag inte närmare kan beskriva utan att avslöja handlingen. Låt mig bara säga att fingerknäppandet återigen har en stor roll i det hela…

Jakten att rentvå Lucis namn fortsätter och tar Laura och Cassandra in på helt nya vägar som kommer att förändra deras syn på världen. In kliver även två nya gudar, varav den ena kommer att bli en ny bundsförvant till Laura och hjälpa henne i sökandet efter sanningen, hur pass kostamt det än kommer att bli. Även bland gudarna så börjar det tära dem emellan och det faktum att de bara lever två år, blir allt mer en svårare realitet för vissa av dem att hantera. För allt kommer med ett pris och vissa saker kräver den allra högsta insatsen, av både dig och de andra.

WickDiv - tecknarstilSå istället för att försöka undvika skriva om all hjärta och smärta som kommer med Fandemonium, så får det istället bli lite bildbombande, för McGillens bilder är som alltid så perfekta, att även de gör lite ont och i detta album så leker de än mer med att utnyttja heluppslag och är något friare i sin layout, som i det förra albumen mer följde det klassiska rutnätmönstret. Bilderna har tyvärr inte den bästa skärpan, är svårt att få fokus på allt utan att bryta upp ryggen på albumet men ni får en idé om hur det ser ut.

WicDiv- tecknarstil WicDiv - tecknarstil

Första albumet slutade på ett sätt som gjorde att jag längtade efter nästa album men i och med slutet (!) på Fandemonium, så vet jag inte hur jag ska kunna vänta på nästa album. Här står jag nu inför valet och det stora kvalet att behöva ge mig in i lösnummersträsket. Tycker egentligen inte om lösnummer, så det är lite som att sälja min själ men i slutet handlar det väl ändå bara att hitta en överenskommelse som gynnar alla och ta hänsyn till kostnaden.

Annonser