Your Lie in AprilTitel: Your Lie in April
Författare: Naoshi Arakawa
Utgivningsår: 2015

Det är lika bra att jag erkänner på en gång. Hade Your Lie in April inte kommit i min ägo av en slump, så hade jag dumt nog missat denna på grund av det sockersöta omslaget men nu handlar det ju om litteratur bortom omslaget och även om jag har mina föraningar om att denna kommer att krossa mitt hjärta en smula, så får det helt enkelt vara värt det. För så mycket tycker jag om första volymen. Vissa delar gör mig visserligen så arg, som att det verkar vara helt naturligt att lärare slår sin elever men bortser man från dessa kulturella skillnader så finns det universella teman som berör oss alla och jag väljer att istället ta fäste på dem.

Kousei hårdtränades av sin mor för att bli pianovirtuos och var på god väg att bli det men mitt under en viktig tävling så faller allt samman och sedan den dagen så har han inte rört vid ett piano. Världen har blivit grå och han har accepterat att det är så. En dag träffar han däremot Kaori som spelar violin och gör det på ett sådant kontroverisellt sätt att hon endast går vidare i tävlingen hon ställer upp i, på grund av att hon har blivit framröstad som publikens val. Att hon inte kommer att vinna på grund av att hon bryter mot konventionen bekymrar inte Kaori nämnvärt. Det viktigaste för henne är nämligen att ha roligt och att ge ett bestående intryck.

Även efter att ha skrivit denna korta sammanfattning om handlingen, så räds jag något att detta kommer att utvecklas till att bli en romans dem emellan. Jag skulle hellre se att de knyter en vänskap genom att de båda älskar klassisk musik, för kärlek mellan två riktigt goda vänner är ack så stark och när såg ni senast en skildring av två som är lika som bär som faller för varandra, utan att romantiskt falla för varandra? (tips mottages tacksamt)

Kanske låter det som om jag kommer med för mycket invändningar till en serie som jag utger mig för att gilla så jag ska avsluta med tre positiva saker:

1) Kaori har en sådan uppfriskande personlighet. Hon tar plats, går sin egen väg och blir lyrisk över efterrätter, bara en sådan sak.

2) Mangan ackompanjeras med en egen spellista på youtube.

3) Animen verkar vara så vacker i sin färgsättning men mangan har sina underbara uppslag och sidor den med. Även små, roliga detaljer, att Kousei har ett suddgummi där en ko blir uppstrålad till ett ufo, bidrar till dess charm.

Så läs och eller se Your Lie in April och du vill charmas och förstå vikten av att omge dig av underbara människor om du bara vågar se bortom, exempelvis ett sockersött omslag.

Your Lie in April

Annonser